Chinese Kruiden

Een behandeling met Chinese kruiden is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Al in de oudheid werden kruiden en andere substanties gebruikt als geneesmiddel of om ziekte te voorkomen. Er zijn veel oude Chinese boeken bekend waarin van honderden kruiden de werking wordt beschreven. Ook in het huidige China worden vaak kruiden voorgeschreven. Kruiden worden meestal in een formule, dus in combinatie met verschillende stoffen, aangeboden.

Het voordeel van Chinese kruidentherapie is, dat er voor ieder persoon een recept op maat wordt gemaakt, afgestemd op de individuele kenmerken en klachten.

Om dit te kunnen doen is er, naast een opleiding acupunctuur, ook een een gedegen opleiding Chinese Kruidentherapie vereist.

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van Chinese kruiden omdat daarmee de werking van de acupunctuurbehandeling wordt versterkt.

De kruiden worden aangeboden in granulaatvorm. Dit is een grof poeder, dat opgelost in water wordt ingenomen, meestal drie maal daags.

Het is ook mogelijk de kruiden in tabletvorm, als capsule of als hydrofielconcentraat te bestellen.

Chinese Kruidentherapie wordt helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Acupunctuur, Darmtherapie, Chinese Kruiden, Orthomoleculaire Therapie en Cosmetische acupunctuur voor 's-Heerenberg, Didam, Zeddam, Doetinchem en omstreken