Behandelingen

  • Acupunctuur
  • Moxa
  • Cupping
  • Guasha

Acupunctuur:

De Qi die via de meridianen alle weefselstructuren van ons lichaam bereikt, kan worden beïnvloed op plaatsen waar deze Qi aan het lichaamsoppervlak komt, de acupunctuurpunten. Door middel van het aanprikken met hele dunne acupunctuurnaalden kan de Qi gereguleerd en in balans gebracht worden. Zo kan een heel scala van klachten behandeld worden.

De naaldjes die gebruikt worden zijn heel dun, 0,16 tot 0,25 mm dun. Na het inbrengen kan er een zogenaamde Qi-sensatie optreden. Dit kan onder andere voelen als een lichte tinteling of als een zwaar gevoel. Deze sensatie is zeer gewenst, zo weet de therapeut dat de naald op de juiste plek en diepte zit.

Moxa

Moxa is gedroogde bijvoet (Artemisia Vulgaris). Dit kruid wordt gebrand vlak boven de huid of het wordt op de naald gezet. Er ontstaat een diepe verwarming via het acupunctuurpunt. Moxa helpt het lichaam om koude te verdrijven en stagnaties op te heffen. Deze behandeling wordt vaak als zeer weldadig ervaren.

Cupping

Bij deze techniek worden er glazen of kunststof cups op de huid geplaatst, zodanig dat er een vacuüm onder de cup ontstaat. Dit verhoogt de doorbloeding ter plaatse en helpt om stagnaties op te heffen.

Guasha

Guasha betekent “schrapen”. Met behulp van olie en een jade schraper worden de huid en het onderliggend weefsel behandeld. De huid wordt zeer rood, met name op plaatsen waar stagnaties zitten. De roodheid verdwijnt vanzelf na enkele dagen. Guasha werkt positief op het immuunsysteem en het heeft een ontgiftende en ontzurende werking. Guasha geeft een diepe ontspanning.

 

Acupunctuur, Darmtherapie, Chinese Kruiden, Orthomoleculaire Therapie en Cosmetische acupunctuur voor 's-Heerenberg, Didam, Zeddam, Doetinchem en omstreken