Darmtherapie

Door veel wetenschappelijke onderzoeken is inmiddels aangetoond dat het goed functioneren van de spijsvertering een belangrijke factor is voor het welbevinden. Daarmee wordt niet alleen bedoeld het goed of slecht voelen van de buik, maar het heeft een grote invloed op het immuunsysteem, de energie, op de stemming en op het slaapgedrag. De samenstelling en diversiteit van de bacteriën in ons spijsverteringskanaal zijn daarbij heel belangrijk.

Ons spijsverteringsstelsel heeft een enorm belangrijke taak: namelijk het omzetten van voeding in energie en het onschadelijk maken van stoffen en organismen die ons ziek maken. Daarnaast moet dat wat er overblijft soepeltjes worden afgegeven: de ontlasting.

Alle buikorganen hebben daarbij hun eigen specifieke taken, waarbij de lever een grote rol toebedeeld is. Daarbij worden we geholpen door miljarden, ons vriendelijk gezinde bacteriën.

Helaas hebben we in de loop der tijd heel veel van deze “vrienden” verloren en staat de deur soms wagenwijd open voor schadelijke bacteriën, parasieten schimmels en gisten.

De klachten die daardoor kunnen ontstaan zijn heel divers.

onder andere: Buikpijn, diarree, obstipatie, of een wisselend ontlastingspatroon, prikkelbare darrmsyndroom, huidklachten, vermoeidheid, fibromyalgie, slaapproblemen en depressiviteit.

Het ligt dan ook voor de hand dat het uitgebreid uitvragen van de spijsvertering bij elke behandeling hoort, want veel klachten vinden hun oorsprong in de darmen.

 

Wat doen we eraan? Darmtherapie, bij voorkeur ondersteund met acupunctuur.

Acupunctuur kan de verteringsenergie versterken en het immuunsysteem ondersteunen en daarmee het genezingsproces versnellen.

Verloop van een darmtherapie:

  1. Intakegesprek om alle symptomen in kaart te brengen. Daarbij wordt een voedingsdagboek besproken en eventueel een vragenlijst ingevuld. Meestal wordt een ontlastingsonderzoek aangevraagd bij een laboratorium. U krijgt een voedingsadvies. Indien gewenst krijgt u uw eerste acupunctuurbehandeling.

  2. Bespreking van laboratoriumuitslagen en vervolgbehandeling acupunctuur. U krijgt daarna de belangrijkste punten van die bespreking met de aanbevelingen ten aanzien van voeding en eventuele voedingssupplementen via de mail toegestuurd.

  3. De volgende stappen en tijdstippen van contactmomenten ( al dan niet online) zijn afhankelijk van het verloop van de klachten. De therapie verloopt in verschillende stappen. U moet rekenen op een traject van tenminste 3 tot 6 maanden.

  4. De acupunctuurbehandelingen zijn aan het begin van de behandeling meestal eenmaal per week en worden, afhankelijk van het verloop afgebouwd.

Kosten:

Intake met eerste acupunctuur: 60,00 €

Bespreking van uitslagen, aanbevelingen en acupunctuur : 60,00 €

Vervolgbehandelingen met acupunctuur: 45,00 €

Vervolgbehandeling zonder acupunctuur: 35,00 €

De kosten voor het laboratorium zijn hierbij niet inbegrepen. Deze kosten betaalt u aan het laboratorium. U moet rekenen met ca 200,00 € voor een eerste ontlastingsonderzoek.

Ook de aanbevolen voedingssupplementen koopt u zelf.

 

Acupunctuur, Darmtherapie, Chinese Kruiden, Orthomoleculaire Therapie en Cosmetische acupunctuur voor 's-Heerenberg, Didam, Zeddam, Doetinchem en omstreken