Uw therapeut

Mijn naam is Trudi van Zeben-Schlaghecke.

In 1980 ben ik in Enschede afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben kort daarna in Kleef, Duitsland gaan werken en heb mij na enkele jaren gespecialiseerd in kinderbehandelingen. Het is altijd mijn overtuiging geweest, dat (motorische) klachten niet los gezien kunnen worden van de persoonlijkheid, karakter en de leefsituatie. En door de intensieve contacten met kinderen en hun ouders groeide deze overtuiging steeds meer.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) plaatst klachten en symptomen niet in hokjes zoals: lichamelijk, psychosomatisch, psychisch en dergelijke. Bij TCG ligt de nadruk op de gehele mens, een holistische benadering, waar lichaam, geest en omgeving als een geheel worden gezien.

Tussen 2010 en 2013 heb ik de driejarige opleiding Acupunctuur gevolgd en succesvol afgesloten bij de TCMA in Utrecht.

In mijn visie is Traditioneel Chinese Geneeskunde een waardevolle aanvulling op, een belangrijke ondersteuning van, en in vele gevallen een effectief alternatief voor de reguliere geneeskunde.

Acupunctuur, Darmtherapie, Chinese Kruiden, Orthomoleculaire Therapie en Cosmetische acupunctuur voor 's-Heerenberg, Didam, Zeddam, Doetinchem en omstreken